28 feb. 2012
Pilaf la cuptor - cu pui și ficăței
Am avut pulpe de pui, dar se poate pune orice parte a păsării.
Carnea se taie bucăți, se spală și se șterge și apoi se rumenește într-o tigaie cu ulei, operație ce ia cam 20 de minute. Se întoarce carnea pe toate părțile, se pune sare, piper, condimente.
Se adaugă și câteva bucățele de morocv și țelină și cam o jumătate de ceapă tăiată mărunt. Se mai călesc puțin și se transferă totul într-un vas de dat la cuptor. Am avut câțiva ficățeiprăjiți și am pus și din aceștia doi, cât să dea variație.
Tot acum adăugăm și o cană cu orez, care a fost mai înainte opărit și clătit cu apă rece (să mai iasă amidonul și să fie ”bob cu bob”).
Repartizăm orezul pe lângă carne, punem puțină sare și boabe întregi de piper, mai presărărm o bucată de ardei tăiat mărunt și completăm cu apă. Mai exact, turnăm apă clocotită , care să fie cam de 2 degete deasupra orezului.
Dăm totul în cuptorul încins, dar vasul va fi acoperit în primul sfert de oră. Apoi vom îndepărta folia sau capacul și vom lăsa să se mai coacă, să se evapore apa.
Este excelent servit imediat.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Postări populare
-
Cantități pentru o pască: 900 g smântână 5-6 ouă 3-4 linguri cu făină 8 linguri cu zahăr stafide înmuiate în rom coajă de lămâie sare...
-
Ieri am făcut cozonacii și astăzi pasca. Am preferat să aleg pentru pasca varianta fără aluat de cozonac, mai puțin dulce și mai ușor. Iat...
-
Se face la fel ca pasca cu smântână, adică: Cantități pentru o pască: 900 g smântână 6 ouă 3 linguri cu făină 7 linguri...
-
Am facut un aluat de chec cu doua oua - reteta de AICI> Acesta mi-a ajuns pentru doua pasti. Umplutura cu ciocolata: - r...
-
O pifite reusita trebuie sa fie atat de limpede incat sa vezi fundul farfuriei, si sa nu fie moale, dar nici foarte inchegata (cum e toba)...

Un comentariu:
Delicios pilaful:)!!!!Nu am incercat inca pilaf la cuptor, dar data viitoare am sa incerc si varianta asta.Pupici:X
Trimiteți un comentariu